top of page

Wat zijn de Do’s en Don’ts van Instagram hashtags?

#HashtagStruggles! Er schijnt een haat-liefde verhouding te zijn tussen Instagram gebruikers en hashtags, ervaar jij dit ook? Wij helpen je graag een handje op weg met onze visie over het gebruik van hashtags op Instagram. #TipOfTheDay!WAAROM MOET IK HASHTAGS GEBRUIKEN?

Laten we even bij het begin beginnen. Hashtags zorgen voor meer bereik, meer engagement en mogelijk ook nieuwe volgers. Instagramgebruikers kunnen namelijk hashtags volgen, waarbij zij posts en stories zullen zien met de gekozen hashtag. Dus zodra jij een bericht post met die desbetreffende hashtag dan krijgen zij jouw post te zien op hun feed. Hierdoor heb je al een nieuwe view binnengehaald en krijg je mogelijk ook een nieuwe like of misschien zelfs wel een nieuwe volger.


WANNEER IS HET EEN GOEDE HASHTAG?

Vaak is het niet slim om hele bekende hashtags te gebruiken zoals #food of #love, want de kans dat de volgers van die desbetreffende hashtag jouw post te zien krijgen is nou eenmaal heel klein, omdat er al zoveel berichten geplaatst worden met die desbetreffende hashtag. Maar kies ook geen te specifieke hashtags zoals #IkVoelMePlotselingZoOyalele, want hier wordt vrijwel nooit naar gezocht en zal dus ook geen bereik opleveren. Kies daarom voor een hashtag die specifiek genoeg is over jouw bericht maar nog wel een grote groep mensen aanspreekt, waardoor het jouw post ten goede komt.


HOEVEEL HASHTAGS MOET IK GEBRUIKEN?

Er zijn hierover verschillende meningen. Instagram adviseert natuurlijk een aantal, wat overigens continue wijzigt, maar ontdek welk aantal het beste bij jou past. De ene keer zijn dat er 3, de andere keer 20. Houd tijdens het maken van deze keuze altijd in je achterhoofd dat locatie, merk, branche en inhoudelijk handige categorieën zijn om terug te laten komen in jouw hashtags.


MOET IK HASHTAGS IN MIJN STORIES TOEVOEGEN?

Wij zien daar de toegevoegde waarde niet van in. Je kunt stories beter gebruiken om de connectie te maken met je volgers, om vertrouwen op te bouwen en om over jouw product of dienst te praten. Hashtags komen volgens ons beter tot hun recht bij posts.


WEL OF GEEN HASHTAGS IN MIJN INSTAGRAM BIO?

Ons advies is hierin duidelijk: Geen. Wij zien dat als een verspilling van het aantal tekens dat je mag gebruiken. Je hebt namelijk maar 150 tekens ter beschikking, dus maak een bio die op een korte en bondige manier jouw verhaal vertelt, in plaats van die ruimte te verspillen aan hashtags als #SocialMediaForPresident en #InstagrammerForLife.Hopelijk denk je na het lezen van dit blog wel twee keer na over het gebruiken van #HashtagsDieNietDoorDeBeugelKunnen. Nu is het tijd om deze theorie in de praktijk te brengen en om jouw hashtaggame naar een hoger level te tillen. #GoodLuck

46 weergaven
IMG_9390.jpg

Hi, thanks for stopping by!

Sinds dat ik het me kan herinneren, ben ik bezig geweest met fotografie. Al gauw voegde social media zich hieraan toe. Dat is het voordeel wanneer je opgroeid met de spreekwoordelijk smartphone in de hand. 

  • Facebook
  • Instagram
  • Twitter
  • Pinterest
bottom of page