top of page

Wat zijn de belangrijkste soorten content voor 2022?

Dit blog MOET je lezen, want hiermee ga jij 2022 online rocken. Instagram biedt tegenwoordig natuurlijk veel meer dan het posten van je ‘keep calm and …’ plaatjes. Binnen de verschillende soorten content zit er ook verschil in bereik, engagement, etc. Laten we het daarom even over de belangrijkste soorten content voor 2022 hebben. Let’s do this!


REELS

We kunnen het niet vaak genoeg zeggen, maar reels is de beste soort content voor het bereiken van je doelgroep én om meer volgers te genereren. Onze hersenen beoordelen al van oudsher of een beweging een bedreiging vormt, waardoor bewegend beeld gelijk onze aandacht pakt. Instagram is zelf ook gek op reels, want ze komen overal tevoorschijn. Zelfs op jouw homepage worden reels voorgesteld van accounts die je nog niet volgt. Het is dus een super goed middel om je zichtbaarheid te vergroten.


CAROUSELS

Hoe meer beeld, hoe beter, want met beeld kun je veel meer informatie overbrengen in veel minder tijd. Carousels zijn een musthave voor je Instagram strategie, omdat ze het algoritme stimuleren en je engagement een boost geven! Instagram ziet carousels als posts met waarde. Het zorgt ervoor dat volgers langer op jouw account blijven. Mocht je post in eerste instantie niet gezien zijn door je volgers dan laat Instagram je post met de volgende foto weer zien en zo door. Maar raak niet te enthousiast, want je kunt dit trucje natuurlijk niet met duizenden foto’s gebruiken, het maximum is hier 10 foto’s per carousel.


STORIES

Wanneer je naast het stimuleren van verkoop ook de band met je volgers wilt verbeteren zijn stories hier perfect voor. Ze zorgen er niet per se voor dat je volgers zullen toenemen, maar dat betekent niet dat stories geen onderdeel moeten zijn van je Instagram strategie. Stories zorgen namelijk voor een hoog engagement, betrokkenheid van je volgers en je community. Doordat stories slechts 24 uur te zien zijn weten jouw volgers dat ze iets missen als ze niet kijken. En zeg nou zelf, ook jij kan niet zo goed tegen FOMO toch?

40 weergaven