top of page

Wat is Augmented reality (AR) op social media?

Augmented Reality staat ook wel bekend als AR en is een opkomende technische ontwikkeling waarbij er een digitaal plaatje over de werkelijkheid wordt gelegd. Nee, we hebben het hier niet over een filter, zoals dat gebeurt bij jouw Instagram post. We hebben het echt over een digitaal plaatje. AR gaat zeker groeien op social media kanalen en zullen we, hopelijk, snel voorbij zien komen. Het is een functie die steeds vaker gebruikt wordt door en op social media kanalen.


Afgelopen jaar voegde Pinterest de functie ‘Try On for Home Decor’ toe, waarbij je met behulp van de Pinterest lens producten virtueel in je huis kunt plaatsen. Hierdoor kan je dus meubels uitproberen, voordat je ze daadwerkelijk koopt. Deze functie is alleen nog maar beschikbaar in de Verenigde Staten. Wij verwachten dat deze functie snel over zal waaien naar Nederland. Deskundigen zeggen dat deze functie zeer belangrijk gaat worden in onze maatschappij. Dit omdat het de toekomst gaat worden en deze functie veel ‘problemen’ zal gaan oplossen. Want hoe fijn is het als je alles voortaan eerst via je telefoon kunt uitproberen en vervolgens pas gaat kopen? Scheelt je dat niet enorm veel geld? Het probleem dat men miskopen heeft kan hierdoor dus kleiner worden. Verder zullen er natuurlijk, los van dit probleem, ook andere problemen verholpen worden.

26 weergaven
IMG_9390.jpg

Hi, thanks for stopping by!

Sinds dat ik het me kan herinneren, ben ik bezig geweest met fotografie. Al gauw voegde social media zich hieraan toe. Dat is het voordeel wanneer je opgroeid met de spreekwoordelijk smartphone in de hand. 

  • Facebook
  • Instagram
  • Twitter
  • Pinterest
bottom of page