top of page

Wat gaat er veranderen aan de feed op Instagram?

Eindelijk is het zo ver, veel Instagram gebruikers hebben hier al sinds 2016 op gewacht. De chronologische feed komt terug!WAIT WHAT?

Ja, je hoort het goed. We hebben met z’n allen Adam Mosseri, het huidige meesterbrein achter Instagram, eindelijk kunnen overtuigen. De chronologische feed komt terug! En daar zal het niet alleen bij blijven. Zo is er voor ieder wat wils door de meerdere opties. Gesorteerd op wat jij het fijnst vindt. Vanaf nu is de keuze aan jou.


DE VERSCHILLENDE OPTIES

De feed zal gaan bestaan uit drie verschillende opties: home, following en favorites.


De ‘home’-instelling is waar je nu bekend mee bent. Een feed dat op basis van jouw interesses en degene die je volgt aanbevolen berichten weergeeft. Oftewel urenlang scrollen door Instagram, omdat er maar geen einde aan komt.


Om de ‘following’-instelling hebben veel gebruikers gevraagd sinds het verdwenen is: de chronologische feed is back in town. Met deze optie krijg je alle berichten weer netjes op een rijtje in de volgorde van wanneer het geplaatst is. Eindelijk kunnen we ons weer gewoon focussen op wat wij willen volgen en zal onze duim geen spierpijn meer hebben.


De ‘favorites’-instelling is een lijst met accounts die zelf kiest, bijvoorbeeld je vriend(inn)en, je favoriete account vol met memes of die ene tante van je die helemaal gek is op grappige kattenplaatjes. It’s up to you, je voegt ze simpelweg toe aan je favorieten-lijst. Als je voor deze optie kiest, dan zijn alleen de berichten zichtbaar die zij recentelijk geplaatst hebben. Oftewel, ook hier zal de chronologische volgorde van toepassing zijn.Wanneer iedereen kan genieten van deze nieuwe functie is nog niet helemaal duidelijk, maar als we Mosseri moeten geloven zal het voor de meesten in de eerste helft van 2022 beschikbaar moeten zijn. Wij kunnen in ieder geval niet wachten!

15 weergaven