top of page

Waarom reageren op Instagram dm’s?

Zonder followers geen likes, comments en dus geen interactie en engagement. Om te kunnen groeien op Instagram heb je volgers nodig. Denk wel na wat voor een soort volgers je graag wilt hebben. Heb voor jezelf duidelijk welke doelgroep je aan wilt spreken en tot je wilt binden en behouden. Jouw volgers willen jou (beter) leren kennen. Jij moet als het ware hun virtuele vriend of vriendin zijn. Interactie is hierbij zeer belangrijk! Het beantwoorden van jouw Direct Messenger (DM) is dan ook zeker een must!


Waarom bestaat DM eigenlijk?

Instagram wordt door mensen over de hele wereld gebruikt en is een van de snelst bepalende technologie van onze tijd. Volgens eMarketer gebruiken nu maandelijks 1,074 miljard mensen dit platform. Deze trend zal alleen maar groeien. In 2023 zullen er op Instagram rond de 1,180 miljard gebruikers zitten. Het ‘fotodagboek’, zoals het ooit begonnen is, is al lang niet meer het enige doel. Ook bedrijven maken slim gebruik van Instagram. Interactie met je volgers is hierdoor steeds belangrijker geworden. Daarom heeft Instagram eind 2013 Direct Messenges (DM) in gevoerd.


Wat is dan het nut van het beantwoorden van jouw DM’s?

DM’s zijn een standaard geworden voor communicatie. Het komt steeds vaker voor dat iemand jou een bericht via DM stuurt dan dat die persoon je gaat bellen op het nummer wat er in je bio staat. De ‘bericht’-knop op Instagram is makkelijk te vinden en wie houdt er nou niet van even snel wat versturen en door? Waarom is het dan zo belangrijk om jouw binnengekomen DM’s zorgvuldig te behandelen? De Direct Messages zijn een tool om meer interactie met jouw volgers te krijgen. Door het beantwoorden hiervan worden jouw volgers gehoord en creëren ze een kleine band met jou. Wat hierbij meespeelt is de reactietijd, dit is de tijd tussen een bericht en jouw reactie die je daarop geeft. Volgers die te lang moeten wachten, worden direct minder tevreden over jou. Ondernemer en bestsellerauteur Jay Baer zegt dat 32% van jouw volgers een reactie binnen 30 minuten verwacht en 50% verwacht een reactie binnen 60 minuten. De tevredenheid over jouw account begint al af te nemen na een periode van 2 tot 3 uur. Niet voor iedereen is het haalbaar om binnen 2 tot 3 uur te reageren. Daarom is het advies om binnen 24 uur te reageren. Als je tijdig op een bericht reageert, vergroot dat jouw betrouwbaarheid. Ook een like geven aan een bericht waarin je bent getagd kan voor een volger al veel betekenen, ze voelen zich gezien en vereerd. De binding met jouw volgers wordt hierdoor groter en dat is wat jij wilt!

21 weergaven