top of page

Wat zijn LinkedIn Stories?

LinkedIn Stories zijn nu ook beschikbaar in Nederland. Hét zakelijk netwerk springt ook in op de 'stories-trend'. Maar wat houdt dit precies in? En hoe gebruik je het?

Na Snapchat, Instagram, Facebook en Whatsapp komt ook het grootste zakelijke social media platform met stories. LinkedIn is dit experiment gestart, maakte Pete Davies van LinkedIn bekend in een blogbericht. Volgens hem is er volop ruimte voor en behoefte aan zo'n functie op het zakelijke platform. Wat mij betreft is LinkedIn een laatkomer. Maar beter laat, dan nooit.Wat houdt Stories in?


De basis van LinkedIn Stories is hetzelfde als bijvoorbeeld de stories op Instagram. Je zorgt voor beeldmateriaal, uploadt dit als een story en vervolgens wordt het bovenin je account uitgelicht in het bekende rondje. Je story is 24 uur zichtbaar, waarna het automatisch van het platform wordt verwijderd. Uiteraard kun je ook op LinkedIn uitgebreid bijhouden hoe vaak je story is bekeken en door wie.


Hoe gebruik je LinkedIn Stories?


Via het rondje links bovenin je scherm, met het + teken, kom je in de ‘Stories camera’. Vervolgens kun je onderaan je scherm met de ronde knop een foto (kort aantikken) of video (ingedrukt houden) maken. Ook kun je, zoals gewend, bestaande foto’s uit je fotomap toevoegen door op het foto-icoontje te klikken dat links onderin je scherm staat. Voor LinkedIn geldt dat je video maximaal 20 seconden kan duren. Iets langer dus dan op Instagram (15 seconden). Ook de bekende stickers kun je toevoegen. Zowel customized stickers als stickers met een bepaald thema en werkgerelateerde stickers.


Klaar met je story? Dan kun je ‘m delen met de knop ‘Share your Story’. Al je (Nederlandse!) connecties en volgers kunnen je story vervolgens 24 uur lang bekijken. En je kunt je story ook via een privébericht met iemand delen. Wat wel interessant is, is dat je alleen reacties op je story kunt ontvangen van je eerstegraads connecties.52 weergaven
IMG_9390.jpg

Hi, thanks for stopping by!

Sinds dat ik het me kan herinneren, ben ik bezig geweest met fotografie. Al gauw voegde social media zich hieraan toe. Dat is het voordeel wanneer je opgroeid met de spreekwoordelijk smartphone in de hand. 

  • Facebook
  • Instagram
  • Twitter
  • Pinterest
bottom of page