top of page

Social media onderzoek 2022: ‘TikTok de nieuwe nummer één’


Tegenwoordig is het bijhouden van social media een dagelijkse bezigheid. Mensen van alle leeftijden zijn gemiddeld bijna 2 uur per dag bezig met het bijhouden van verschillende social media platformen. Het aantal Nederlanders dat op social media zit is dan ook de afgelopen jaren alleen maar toegenomen. Voor bedrijven is het daarom essentieel om social media in te zetten als onderdeel van de marketingstrategie.


Keuze is reuze

Door de opkomst van social media de afgelopen 10 jaar weten de gebruikers inmiddels dat social media constant in ontwikkeling is met update na update. Het is dus van belang om constant up-to-date te blijven. Voorbeelden van kanalen die niet meer weg te denken zijn uit het landschap zijn Instagram, Facebook, BeReal, TikTok en Pinterest. Deze kanalen zullen alleen maar belangrijker en groter worden. De vooraf benoemde platformen zijn dus grote spelers. Je hebt er vast eentje op je telefoon staan. Maar welk platform steekt er nou met kop en schouders bovenuit en dien jij absoluut op in te spelen als bedrijf?


Nummer 1 platform van nu

Uit het Nationale Social Media Onderzoek 2022 blijkt dat TikTok de grootste stijger is op de lijst van social media platformen, op de voet gevolgd door Pinterest en Instagram. Dé reden dat TikTok op nummer één staat is vanwege de korte video’s in de app. Gebruikers blijven hierdoor eindeloos scrollen en zitten daardoor voor een langere tijd op het platform. Tegenwoordig sluiten die korte video’s dus het beste aan bij de behoeften van social media gebruikers.


Hoe zet je TikTok nou strategisch in voor jouw bedrijf?

TikTok maakt het voor jou als gebruiker eenvoudig om korte video’s te maken die je vervolgens kunt delen. TikTok is vergeleken met andere kanalen, vrij nieuw en groeit het hardst. Wat het interessantste hiervan is, is dat je hierop geen groot aantal volgers hoeft te hebben om viraal te gaan. Wel krijg je met alleen een korte video geen groot bereik. Je moet diverse strategieën toepassen wil je viraal gaan. Het is vooral een korte video die goed aanslaat bij de gebruikers vanwege de content. Bijvoorbeeld een actualiteit, iets herkenbaars voor veel mensen of een goede dosis humor. Weet je daarmee in een korte video de gebruiker écht te prikkelen? Dan ga je viraal! Voor jou is dit de ideale manier om je bedrijf onder de aandacht te brengen. Wel moet je natuurlijk weten hoe je dit het beste doet en toepast, succes!


44 weergaven
IMG_9390.jpg

Hi, thanks for stopping by!

Sinds dat ik het me kan herinneren, ben ik bezig geweest met fotografie. Al gauw voegde social media zich hieraan toe. Dat is het voordeel wanneer je opgroeid met de spreekwoordelijk smartphone in de hand. 

  • Facebook
  • Instagram
  • Twitter
  • Pinterest
bottom of page