top of page

Pinterest gebruiken om je blog of website te promoten!

Pinterest is veel meer dan alleen de mooie plaatjes kijken en bewaren, het gaat namelijk ook om de informatie erachter. Een perfecte manier om veel traffic naar je website te genereren. Plaats mooie afbeeldingen op je feed van Pinterest en link door naar je website. We kunnen je garanderen dat het aantal bezoekers op je website omhoogschiet. Na het lezen van deze blog wil je vast en zeker beginnen met pinnen op Pinterest. Let us tell you everything about it!


Wanneer je je blogs op Pinterest wilt plaatsen, om zo meer bezoekers te krijgen, moet je dit wel echt volhouden. Aan het begin zal die traffic namelijk nog tegenvallen, maar na een tijdje zal je verstelt staan! Een ander voordeel: je blog kan er kwalitatief beter van worden als je hem op Pinterest pint. Pins maken doe je namelijk niet alleen voor je nieuwe berichten, maar ook voor de oudere berichten. Hierdoor neem je je oude berichten nog eens goed onder de loep en komen er vast nog wat verbeteringen uit!


Waarom Pinterest gebruiken?

Waarom is het nou zo belangrijk om Pinterest te gebruiken? En hoe kan het dat je met behulp van Pinterest zoveel extra bezoekers krijgt?


1. Je content is goed vindbaar

Pinterest draait natuurlijk om mooie en inspirerende plaatjes. Het is dus een echte visuele zoekmachine. Het is veel makkelijker om op Pinterest hoog te ranken met zoekwoorden dan op Google. Dus als je de juiste zoekwoorden gebruikt, kan dat je veel bezoekers opleveren!


2. Directe link naar je website

Iedere pin linkt direct door naar je website of social media pagina. Bij andere social mediakanalen heeft het toevoegen van een link naar je website vaak een negatieve invloed op je volgers én op het algoritme. Maar bij Pinterest is dat juist goed en voordelig!


3. Pins hebben een lange levensduur

Op Pinterest blijven je afbeeldingen een stuk langer zichtbaar dan op alle andere social media kanalen. De levensduur van een tweet wordt bijvoorbeeld uitgedrukt in minuten en die van een Facebook-post in uren. Maar bij een Pinterest-pin hebben we het over maanden. Dit betekent dat een goede pin op Pinterest voor maanden en soms zelfs jaren traffic naar je blog kan zorgen!


Zoekwoorden zijn 🔑

Het maakt helemaal niet uit hoeveel volgers je op Instagram hebt om succes te boeken via Pinterest, alles draait om zoekwoorden! Pinterest in namelijk een visuele zoekmachine, waar mensen dingen opzoeken in de zoekbalk. Hier kun je natuurlijk goed op inspelen. Doe zoekwoorden onderzoek om te weten welke zoekwoorden relevant zijn voor jouw doelgroep. Let wel op dat je niet te ingewikkelde zoekwoorden gebruikt, maar juist de voor de hand liggende zoekwoorden. Voeg die zoekwoorden zoveel mogelijk toe. Dus in je pinomschrijving, je profielomschrijving, je bordnamen en bordomschrijving!


Good to know!

Belangrijke punten die je moet weten voordat je begint met pinnen op Pinterest.

  • Zorg dat je feed er mooi uitziet en dat de afbeeldingen bij elkaar passen. Vergeet niet tekst op die afbeelding te plaatsen, hiermee trek je ook aandacht. Werk bijvoorbeeld met vaste templaten en een styleguide.

  • Plaats geen horizontale berichten/content op Pinterest. Deze vallen namelijk weg, hierdoor krijg je automatisch een stuk minder pins.

  • De perfecte verhoudingen voor content op Pinterest: 2:3 en 4:5. In Canva heb je het template ‘Pinterest Graphic’ (735px x 1102px).

  • Zorg ervoor dat je teksten en afbeeldingen nu interessant zijn en in de toekomst ook interessant blijven voor jouw potentiele klanten/bezoekers.

  • Laat op je website ook zien dat je actief bent op Pinterest (button).

  • Plaats geen selfies of vakantiefoto’s. Mensen op Pinterest zijn namelijk op zoek naar inspiratie of leuke plaatjes. Je mag natuurlijk wel gewoon eigen geschoten afbeeldingen gebruiken, als ze er maar aantrekkelijk en inspirerend uitzien!

  • Je hebt een zakelijk profiel nodig. Met een zakelijk profiel kun je namelijk alle statistieken bekijken en je website claimen. Je kan je persoonlijke account makkelijk omzetten in een zakelijk account.

  • Het is belangrijk om consistent te pinnen, plan je pins van tevoren in zodat er regelmaat inzit. Pins inplannen kun je makkelijk doen via Pinterest.


Pinnen, pinnen en nog meer pinnen!

Het is belangrijk dat je regelmatig blogs schrijft, maar bij pinnen is het van nog groter belang dit met grote regelmaat te doen. Hoe meer je pint, hoe groter de kans is dat jouw content bij anderen opvalt. Pinterest ziet dan namelijk dat je actief bent, waardoor jouw pins vaker worden getoond. En dat is wat je wil!

Hoeveel moet je dan pinnen op Pinterest om als ‘actief’ te worden gezien? Meerdere pins per dag! Maar geen paniek. Dit hoeven niet alleen pins van jezelf te zijn, maar mogen ook pins van anderen zijn. Het maakt niet uit op welk moment van de dag je gaat pinnen.


En? Ben je overtuigd om Pinterest te gaan gebruiken voor het promoten van je blog of website?


Good luck!