top of page

Map Search: dé nieuwe tool op Instagram.

Nieuwe tool? Ja, je leest het goed! Instagram heeft weer een nieuwe tool toegevoegd, namelijk ‘Map Search’. Hiermee kunnen gebruikers interessante locaties ontdekken op de kaart. Zo wil Instagram de bedrijfsactiviteiten voor bedrijven vergroten. Deze nieuwe feature is dus fantastisch voor (kleine) ondernemers om hun bekendheid te vergroten. Maar de nieuwe functie is leuk voor iedereen. Dit is wat je erover moet weten!


De ‘Map Search’

De nieuwe tool is op heden alleen nog maar beschikbaar in delen van Australië, Nieuw-Zeeland en Japan. Maar we hopen uiteraard dat we in Nederland en de rest van Europa snel gebruik mogen maken van deze nieuwe tool.


De Map Search van Instagram is vergelijkbaar met Google Maps en de Snapchat Maps functie. Deze nieuwe functie zal voornamelijk cafés en restaurants uitlichten. Maar ook natuurgebieden, winkels en uitgaansgelegenheden. Dus… Ook leuke hotspots voor je feed.


Gebruikers kunnen bedrijven en interessante locaties ontdekken op de kaart, informatie vinden en openbare berichten plaatsen en de die locatie taggen.


Waardevol

Is deze nieuwe tool nou echt van toegevoegde waarde? Zeker weten! Stel je scrolt door je feed en ziet een foto op een prachtige locatie of een foto van iets lekker waar je mond van open gaat staan, dan wil je natuurlijk weten waar dat is!


Voor bedrijven is het helemaal een uitkomst. Het zal gebruikers namelijk helpen om via Map Search snel en eenvoudig contact te maken met bedrijven en nodige informatie te krijgen.


How to use?

Gebruikers van Instagram die de beschikbaarheid van deze functie hebben, zien het kaartteken aan de bovenkant van het ontdekkingstabblad. Door op die optie te tikken, krijgen gebruikers de nieuwste ‘Map Search’ te zien. Er zal een overzicht komen van de verschillenden cafés, restaurants, hotels, verkooppunten en nog veel meer wat er in de buurt te vinden is! Wanneer je op één van de locatieborden klikt, verschijnt er uitgebreide informatie over het bedrijf of de locatie!


Instagram brengt ook de optie van locatieverhalen terug. De openbare verhalen die die locatie hebben getagd, worden op de kaart weergegeven in de vorm van een ronde afbeelding en de gekleurde cirkel erop. Als je daarop klikt, zie je de verhalen van andere mensen die die locatie hebben getagd.


Map Search voor bedrijven

Bij bedrijven verschijnt er op het locatiebord informatie zoals prijsdetails, openingstijden, adres en profiellink. Deze informatie kun je zelf toevoegen of aanpassen in het profiel van het bedrijf. Instagram geeft bedrijven de mogelijkheid om de prijsklasse voor hun diensten of producten te laten zien op een snelle en eenvoudige manier. Geen twijfel over mogelijk dus dat deze nieuwe tool de verbinding tussen bedrijven en gebruikers zal stimuleren!


En nu hopen dat de Map Search snel in Nederland te gebruiken is!

148 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven