top of page

Ken jij de nieuwe repost-functie van Instagram al?

Social media apps veranderen constant, zo ook Instagram. Het platform werkt aan een nieuwe functie om berichten van andere gebruikers makkelijk opnieuw te publiceren. Tot op heden moet je als Instagram-gebruiker andere apps gebruiken om een bericht te reposten, maar dat is straks verleden tijd.


Gebruikers van Instagram publiceren al tijden foto’s en video’s van anderen opnieuw op hun eigen profiel. Vaak gebruiken ze hiervoor apps van derde partijen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een foto die je van Pinterest af haalt en dan in je eigen feed post. Dit is straks niet meer zo makkelijk als dat het nu is.


Een woordvoerder van Meta, het moederbedrijf van Instagram, heeft gezegd dat het bedrijf aan het onderzoeken is of de mogelijkheid bestaat om berichten in de feed opnieuw te delen. Dit zorgt ervoor dat originele makers credits krijgen voor hun werk. Deze functie is te vergelijken met de retweet functie van Twitter. Uitgelekte screenshots laten zien dat alle berichten die gebruikers hebben gerepost, worden getoond in een nieuw tabblad op hun profiel. Dit tabblad zal ‘Reposts’ genoemd worden en staat dan naast die voor berichten, reels-video’s en foto’s waarin gebruikers zijn getagd. Wij houden je op de hoogte!

93 weergaven
IMG_9390.jpg

Hi, thanks for stopping by!

Sinds dat ik het me kan herinneren, ben ik bezig geweest met fotografie. Al gauw voegde social media zich hieraan toe. Dat is het voordeel wanneer je opgroeid met de spreekwoordelijk smartphone in de hand. 

  • Facebook
  • Instagram
  • Twitter
  • Pinterest
bottom of page