top of page

Je engagement verhogen met #hashtags!

Hashtags… Je vindt ze leuk, of niet. Maar ze zorgen zeker weten voor engagement en dat is wat je wilt! Hashtags zorgen ervoor dat jouw berichten op Instagram, LinkedIn of Facebook beter te vinden zijn bij jouw doelgroep. Maar wel alleen als je de hashtags slim gebruikt! In deze blog lees je alles over wat je moet weten over hashtags op social media.


Hashtagstrategie per social media platform

Met een hashtag strategie zorg je ervoor dat je de juiste hashtags gebruikt en dat je hashtags doen wat ze moeten doen: de zichtbaarheid vergroten van relevante berichten voor volgers in jouw doelgroep. Zorg ervoor dat je onderzoek doet, bijvoorbeeld door middel van gratis tools, of maak een mooie lijst hashtags voor jouw bedrijf!


De functie van hashtags verschilt per social media platform. Het is dus belangrijk dat je per social media platform kijkt wat voor hashtags het beste van toepassing zijn voor jouw bedrijf.


Voor Instagram is het de kunst om naast grote voor de hand liggende hashtags, ook te kijken naar wat specifiekere hashtags. Die specifieke hashtags hebben namelijk een stuk minder berichten dan de standaard voor de hand liggende hashtags. Hierdoor is de kans groter dat jouw post tussen die berichten komt te staan. Op Instagram zit er een limiet van 25 hashtags per post.


Op LinkedIn heb je eigenlijk twee soorten hashtags: de gewone hashtags en de community hashtags. De gewone hashtags vertegenwoordigen een onderwerp of categorie. Vanuit je profiel kun je onbeperkt hashtags toevoegen, zo vind je sneller de berichten die voor jou relevant zijn. Verder heb je de community hashtags, die kun je zelf aan je berichten toevoegen. Waar je op Instagram je bericht mag volgooien met hashtags, moet je dat op LinkedIn niet doen. Kies voor ongeveer de 3 meest relevante hashtags. Bij een Nederlandstalig bericht moet je ook Nederlandse hashtags gebruiken!

Voor Facebook is dat net wat anders, het plaatsen van te veel hashtags onder je Facebook-post kan de engagement of interactie ban je bericht juist schaden. Daarom adviseren we om slechts enkele hashtags te plaatsen, ongeveer 2 of 3 per bericht. Ook is het voor Facebook belangrijk op niet te lange hashtags te gebruiken, maar juist de korte en krachtige hashtags.


Do's & Don'ts

  • Plaats je hashtags niet altijd in dezelfde volgorde.

  • Zet alleen relevante hashtags onder je post, geen onzin.

  • Lift niet te veel mee op de trending hashtags, als die niet relevant zijn.

  • Wissel standaard hashtags en specifieke hashtags met elkaar af.


Gratis hashtag tools

Met de volgende website tools kun je nóg makkelijker hashtags vinden die perfect bij jouw post passen! Ook kun je zoeken naar de meest populaire hashtags of je zoekt naar geschikte hashtags voor jouw branche. Tip: Onderaan deze pagina vind je ook nog een aantal goede hashtags die wij alvast voor jou hebben opgezocht!


- Instavast

- Photerloo

- All hashtags

- HashtagStack

- Ingramer


Gratis hashtags voor jou!

Heb je geen tijd of zin om op zoek te gaan naar de beste hashtags? Hieronder hebben we de beste hashtags per branche voor jou op een rijtje gezet. Hashtaggen maar!

<