Interview wijkkrant Spijkerkwartier

Bedrijf in de wijk

In onze wijk zijn -onder andere in het ondernemershuis EuseEusebiusbuitensstaete- nogal wat bedrijven gevestigd. DitDeze keer stellen we de jongeDeze keer stellen we de jonge onderneemster Lotte keer stellen we de jonge onderneemster Lotte Geerlings voor en haar bedrijf: Lot Louisa socusknmsocial media agency.


Jong en ondernemend

‘Iedereen noemt me lotIedereen noemt me lot en Louisa is deiedereen noemt me Lot en Louisa is de tweede naam van mijn moeder, dat leek mij een goede naam voor mijn weetbedrijf,’ aldus de 22 jaar oude Lot. ‘Ik had het op de HAVO wel gezien en ben overgestapt naar de mbo opleiding event management. Ik wistIk wist altijd al dat ik mijn eigen bedrijf wilde, Maar ik kon niet goedmaar ik kon niet goed kiezen welke richting ik op wilde. Terwijl ik leerde en werkte in de horeca kwamen er vanuit daar contacten die ik daar opdeed al opdrachten. Ik heb een bedrijfsplan geschreven en toen ik 20 was, ben ik begonnen. Sinds 20Sinds 2020 heb ik hier mijnSinds 2020 heb ik hier mijn kantoor. NuNu werk ik met twee stagiaires. Met deMet de ambitie om verder teMet de ambitie om verder te groeien wil ik dit jaar een betaalde kracht aan.


Social media beheer

Ook altijd gedacht dat bedrijven of bekende Nederlanders zelf dagelijks foto’s maken en hun berichten posten op Facebook en Instagram? Lot helpt me gauw uit de droom. ‘ ons werk is het beheren van die social media kanalen: samen met het bedrijf stellen we “the tone of voice” en de doelgroep vast. Wij bepalen de strategie, maken de foto’s en schrijven de teksten. Wij plannen ook de berichten in en check de reacties. Wij beheren het online visitekaartje van het bedrijf.’


Vanachter haar bureau in haar elegant ingerichte kantoor volgt vervolgens een interessant en levendig hoorcollege over de nieuwste stand van zaken in social media land. (Websites verspreiden nieuws trager dan social media, Twitter is uit, Facebook is alleen voor boomers, de jeugd zit op TikTok en Snapchat, via Instagram bereikt de zakelijke markt de jeugd en hun eigen doelgroep het best). Via de “call to action” worden aanbiedingen gedaan en volgers gestimuleerd tot reageren en kopen, in deze corona tijd is dat nog belangrijker geworden dan ooit. Wij bieden drie verschillende pakketten voor ondernemers, voor kleine en grote bedrijven.’ Een blik op de socials van onze wijk levert bij Lot zichtbaar ideeën op.


Masterclasses

Lot: ‘ sowieso media gaat over snelle communicatie en ontwikkelt zich ook heel snel. Daarom bied ik ook masterclasses aan waarin in 1,5 uur de tips en tricks, de psychologie, marketing en de mogelijkheden presenteer. Tot op heden alleen beschikbaar voor bedrijven en scholen. Maar in deze tijd ga ik een nieuwe masterclass ontwikkelen die ik online ga doen en voor iedereen toegankelijk is.


Spijkerkwartier

‘Ik had al eerder een oogje op dit kantoor: zo’n leuke plek met uitzicht op Bomboca en het park. Toen later bleek dat het nog beschikbaar was, heb ik de stap toch gezet. Terwijl mijn vriendinnen nog een studentenleven hebben, ben ik hier in mijn bedrijf aan het werk. ‘S ochtends zit ik als eerste met een kopje koffie de reacties op social media te checken, heerlijk!’ Lot woont inmiddels ook in het Spijkerkwartier: ‘Ik ben gaan samenwonen in een appartement hier in het oude gebouw van Jeugdzorg. Ik wilde hier graag wonen omdat het een fotogenieke wijk is en ik het een mooie mix vind van bakfiets-ouders en studenten die uitgefeest zijn en elkaar hier ‘s ochtends tegenkomen.


tekst: Trudi Hendriks37 keer bekeken

Hi, thanks for stopping by!

Sinds dat ik het me kan herinneren, ben ik bezig geweest met fotografie. Al gauw voegde social media zich hieraan toe. Dat is het voordeel wanneer je opgroeid met de spreekwoordelijk smartphone in de hand. 

  • Facebook
  • Instagram
  • Twitter
  • Pinterest