top of page

Interview wijkkrant Spijkerkwartier

Bedrijf in de wijk

In onze wijk zijn -onder andere in het ondernemershuis Eusebiusbuiten Staete- nogal wat bedrijven gevestigd. Deze keer stellen we je voor aan de jonge onderneemster Lotte Geerlings en haar bedrijf: Lot Louisa, een social media agency.


Jong en ondernemend

"Iedereen noemt me Lot en Louisa is de tweede naam van mijn moeder, dat leek mij dus een goede naam voor mijn bedrijf", aldus de 22 jaar oude Lot. "Ik had het op de HAVO wel gezien en ben overgestapt naar de mbo opleiding event management. Ik wist altijd al dat ik mijn eigen bedrijf wilde, maar ik kon niet goed kiezen welke richting ik op wilde. Terwijl ik leerde en werkte in de horeca kwamen er vanuit daar contacten en kreeg ik opdrachten. Ik heb een bedrijfsplan geschreven en toen ik 20 was ben ik begonnen. Sinds 2020 heb ik hier in Arnhem mijn kantoor. Nu werk ik met twee stagiaires. Met de ambitie om verder te groeien wil ik dit jaar een betaalde kracht aannemen."


Social media beheer

Ook altijd gedacht dat bedrijven of bekende Nederlanders zelf dagelijks foto’s maken en hun berichten posten op Facebook en Instagram? Lot helpt me gauw uit die droom; "Ons werk is het beheren van die social media kanalen, samen met het bedrijf stellen we 'the tone of voice' en de doelgroep vast. Wij bepalen de strategie, maken de foto’s en schrijven de teksten. Wij plannen ook de berichten in en checken de reacties. Wij beheren het online visitekaartje van het bedrijf!"


Vanachter haar bureau in haar elegant ingerichte kantoor volgt vervolgens een interessant en levendig hoorcollege over de nieuwste stand van zaken in social media land; websites verspreiden nieuws trager dan social media, Twitter is uit, Facebook is alleen voor boomers, de jeugd zit op TikTok en Snapchat, via Instagram bereikt de zakelijke markt de jeugd en hun eigen doelgroep het best. "Via de 'call to action' worden aanbiedingen gedaan en volgers gestimuleerd tot reageren en kopen, in deze corona tijd is dat nog belangrijker geworden dan ooit. Wij bieden drie verschillende pakketten voor ondernemers, kleine en grote bedrijven." Een blik op de socials van onze wijk levert bij Lot zichtbaar ideeën op.


Masterclasses

Lot: "Social media gaat over snelle communicatie en ontwikkelt zich ook heel snel. Daarom bied ik ook masterclasses aan waarin ik in anderhalf uur de tips en tricks, de psychologie, de marketing en de mogelijkheden presenteer. Tot op heden alleen beschikbaar voor bedrijven en scholen. Maar in deze tijd ga ik een nieuwe masterclass ontwikkelen die ik online ga doen en die voor iedereen toegankelijk is."


Spijkerkwartier

"Ik had al eerder een oogje op dit kantoor: zo’n leuke plek met uitzicht op Bomboca en het park. Toen later bleek dat het nog beschikbaar was, heb ik de stap toch gezet. Terwijl mijn vriendinnen nog een studentenleven hebben, ben ik hier in mijn eigen bedrijf aan het werk. ‘S ochtends zit ik als eerste met een kopje koffie de reacties op social media te checken, heerlijk!" Lot woont inmiddels ook in het Spijkerkwartier: "Ik ben gaan samenwonen in een appartement hier in het oude gebouw van Jeugdzorg. Ik wilde hier graag wonen omdat het een fotogenieke wijk is en ik het een mooie mix vind van bakfiets-ouders en studenten die uitgefeest zijn en elkaar hier ‘s ochtends tegenkomen."


tekst: Trudi Hendriks