top of page

Instagram stories voor een engagement boost!

Stories zijn de laatste tijd populairder dan ooit. Het is namelijk dé manier om de aandacht van jouw volgers te trekken en op een snelle manier informatie te delen. Wat maakt een story dé story voor een echte boost in je engagement? De verschillende stickerfuncties zorgen voor engagement in jouw stories.


Post je een story? Ga dan echt voor (inter)actie.

Dagelijks stories posten is goed voor het engagement, maar wat mag er niet ontbreken in de stories zodat je volgers jouw bedrijf echt onthouden?

  • Interactie

  • CTA’s ofwel call-to-actions

Je volgers inzetten tot actie is altijd een goede zet. Zo raken Instagramgebruikers namelijk betrokken tot jouw bedrijf/Instagram account. Ze reageren op iets van jouw story en onthouden dat. CTA’s moeten eigenlijk in vrijwel elke story voorbijkomen. Ben je opzoek naar leuke call to actions? Lees dan eens ons blog door met de 10 meest krachtige CTA’s om je volgers te beïnvloeden.


De verschillende stickerfuncties voor engagement in jouw stories

Instagram komt vaak met nieuwe stickerfuncties, zo is er sinds kort ook een ‘jouw beurt’ en een ‘link’ sticker. Hieronder leggen we de meest belangrijke stickerfuncties voor jouw bedrijf aan je uit.

  • Poll: Deze kennen we denk ik allemaal wel, de poll die voorbijkomt om de keuze van een volger te ontdekken. Deze kun je makkelijk gebruiken voor ‘this or that’, ‘ja of nee’, ‘yess, dat wist ik of geen idee’ en zo kunnen we nog veel meer leuke poll-opties bedenken.

  • Locatiestickers: Met deze sticker kun je een locatie in de buurt taggen, afhankelijk van de locatie waar je op dat moment bent. Instagram gebruikers kunnen op deze stickers klikken en ze zorgen van verkeer naar jouw story. Bijvoorbeeld van diegene die ook op die locatie zijn.

  • Accounts taggen: Natuurlijk kun je ook gewoon andere accounts taggen en noemen in je stories. Ook hier kunnen je volgers op klikken, waardoor je makkelijk naar andere accounts kunt verwijzen. Dat betekent dus ook dat andere accounts jou kunnen taggen, waardoor je weer meer volgers op jouw account krijgt.

  • Jouw beurt: Dit is een van de nieuwste functies tussen de stickers. Deze sticker geeft gebruikers de kans om meer interactie te genereren in de stories. Volgers kunnen reageren door op de sticker te tikken en iets te delen.

  • Emoji-schuifregelaar: Met deze sticker kun je volgers een mening laten geven door middel van een schuifregelaar. Zo kom je erachter wat je volgers in hoeverre ze iets mooi vinden bijvoorbeeld.

  • Quiz: Met een quiz kun je leuke vragen stellen aan je volgers en checken hoe goed jouw volgers op de hoogte zijn van jouw bedrijf of Instagram-profiel. Ook kun jij je volgers beter leren kennen met een quiz.

  • Link: Dit is dé nieuwe functie op Instagram waar we heel blij van worden. De welbekende swipe-up functie is weg en deze is ervoor in de plaats gekomen. Met de swipe-up functie had je namelijk 10.000 volgers nodig om die te kunnen gebruiken, maar de link sticker is voor iedereen toegankelijk! Zo kun je in je story doorlinken naar jouw website bijvoorbeeld.

Did you know that?

75% van de Instagram volgers is meer engaged met een bedrijf na het zien van een story. Daarmee bedoelen we dus dat meer dan de helft van je volgers betrokken is bij die story en dus getriggerd is. Hier kun je dus makkelijk op inspelen met CTA’s en stickers voor nóg meer engagement.


Dus what to do om het beste uit je stories te halen? Interactie met je volgers door middel van de stickerfunctie én zorgen dat je volgers actie ondernemen, met de 10 krachtige CTA’s.

62 weergaven

Recente blogposts