top of page

Instagram is BeReal aan het kopiëren

De app BeReal bestaat al sinds 2020, maar is de afgelopen maanden, vooral onder de jeugd, erg populair geworden. Nu vindt Instagram het social media platform BeReal wel heel erg populair worden en daar steken ze een stokje voor. Instagram is namelijk de functie van de app aan het kopiëren. De BeReal-achtige opties worden op dit moment door Instagram getest. Instagram is namelijk bezig met het maken van een nieuwe functie, dit ontdekte Alessandro Paluzzi toen hij de programma-code van de huidige Instagram-versie analyseerde.


Wat is BeReal?

Wie de app BeReal niet kent. BeReal is een app die zich afzet tegen de ‘perfecte’ Instagram plaatjes. Bij BeReal maak je realistische foto’s van jezelf en jouw omgeving. Gebruikers maken hier dagelijks één foto voor hun eigen volgers. Die foto moet direct, als de app dat aangeeft, gepost worden in de app.


Het moederbedrijf van Instagram, Meta, wilt opkomende populaire apps dwarszitten door bepaalde functies te kopiëren. Eerder nam Instagram de functie van Snapchat en vervolgens TikTok over, nu is dat BeReal. Instagram wil, als de nieuwe functie er komt, gebruikers vragen om op willekeurige tijdstippen een foto te gaan maken. Dit gaat Instagram vragen met de, wellicht, nieuwe functie “IG Candid Challenges”, schrijft NU.NL.


Lot Louisa bezit deze try-out nog niet maar we zullen je op de hoogte brengen bij een nieuwe ontwikkeling!

12 weergaven