top of page

Instagram algoritme 2021

Door middel van het algoritme bepaalt Instagram welke content boven in jouw overzicht komt te staan. Het algoritme kan je niet compleet beïnvloeden, maar er zijn wel factoren die hierbij kunnen helpen. Wist je trouwens dat het algoritme van Instagram steeds veranderd? Wij vertellen alle ins en outs in deze blog!


Waarbij vroeger likes en reacties het meest belangrijkst waren, is dit nu de save knop. Opslaan is het nieuwe liken! Instagram vindt het opslaan en delen van content belangrijker dan likes of comments. Als je als klant een onderneming wilt supporten, sla de posts dan op of deel ze via DM met je vrienden: sla die ene reistip op of sla een product van je favoriete webshop op. Dit is niet alleen goed voor het betreffende bedrijf, maar ook voor jezelf! Je kunt zo namelijk makkelijker je favoriete Instagram posts terugvinden.


We gaven het net al aan, maar content delen is super effectief voor het algoritme. Deel posts van je favoriete koffietentje met je vrienden via je DM. Of deel een leuke quote van je favoriete kapsalon in je story. Content creators en social media managers vinden het daarnaast erg fijn dat hun werk op deze manier gewaardeerd wordt!


Reacties onder posts zijn nog steeds leuk, maar niet het belangrijkste voor de beïnvloeding van het algoritme. Het is echter wel een leuke manier om het gesprek op deze manier aan te gaan.


Wil je je favoriete horecatent een hart onder de riem steken? Reageer iets leuks en ga het gesprek aan! Op dit moment staat het aantal likes niet meer bovenaan het rijtje voor het algoritme. In plaats van te liken, deel of sla de content liever op.


Om het makkelijker te maken hebben wij onderstaande afbeelding gemaakt. Hieronder wordt van links naar rechts weergegeven wat belangrijk is, beginnend met het meest belangrijke.87 weergaven