top of page

Hoevaak moet je posten op social media?

Hoe vaak post jij iets op je socials? Dat ene bedrijf zie je misschien wel elke dag voorbijkomen op je feed en de andere maar af en toe. Maar wat is nou het juiste aantal posts dat je moet plaatsen om het uiterste uit je social media te halen? We will help you!


Instagram

Om als bedrijf goed up to date te blijven en gezien te worden bij je volgers, raden we je aan om minimaal 3 posts per week te plaatsen. Dit mogen er natuurlijk wel meer zijn, maar het liefst niet meer dan 1 per dag. Posts op Instagram hebben een relatief lange levensduur. Gemiddeld heeft een post een dag na het plaatsen slechts 50% van het bereik gehaald. Na twee dagen heeft de post bijna tot geen bereik meer. Daarom is het ideale moment voor een nieuwe post dus na 3 dagen.


Facebook

Facebook berichten schieten gelijk de eerste dag al de hoogte in, de eerste dag is het bereik al gemiddeld 67%. Voor Facebook wordt aangeraden om minimaal 3 keer per week iets te posten en maximaal 2 per dag. Op welke dag je een facebook bericht plaats, dat maakt niet uit.


TikTok

TikTok is daarin een stuk actiever, in tegenstelling tot Instagram en Facebook. Je wordt beloond als je regelmatig video’s plaatst, het liefst zelfs 1 tot 3 keer per dag. Voor TikTok is er ook geen dag waarop je het beste kan posten, er wordt aangeraden om gewoon elke dag te een video te plaatsen.


LinkedIn

LinkedIn is het platform voor zakelijke en informatieve berichten met sterke inhoud. Plaats minimaal 2 en maximaal 5 berichten per week om het uiterste eruit te halen. Let er wel op dat je niet meer dan 1 bericht per dag plaats, maar verdeel het over de week.


En op welke tijden kun je het beste posten?

Hierover kan uren gediscussieerd worden. Maar wat klopt nou echt? Dit zijn de beste tijden om te posten op social media. Onthoud wel: op deze tijdstippen zijn de meeste gebruikers online, dat betekent dus ook dat er op die tijden meer wordt gepost. Hierdoor is de kans dus ook aanwezig dat je minder snel opvalt tussen de rest. Maar met de juiste content kun jij je socials zeker rocken!

  • Instagram: Dagelijks om 9:00 en 21:00

  • Facebook: Dinsdag en donderdag om 20:00

  • TikTok: Dagelijks tussen 15:00 en 20:00

  • LinkedIn: Dinsdag en donderdag om 20:00

Dit zijn de tijden waarop gemiddeld de meeste gebruikers actief zijn. Maar de juiste tijd om te posten hangt natuurlijk ook af van je doelgroep en je branche. Let op de inhoud van de post, wanneer zou jij dat bericht graag willen zien om actie te ondernemen?


Voorbeeld 1: Heb jij een horecabedrijf en wil je je volgers uitnodigen om nog wat te komen eten, plaats dat dan op het moment dat je volgers onderweg naar huis zijn en nog eten moeten koken.


Voorbeeld 2: Heb jij een lifestyle bedrijf en wil je je volgers toe zetten om te sporten, plaats dat bericht dan ergens in de ochtend. Zo worden je volgers getriggerd om die dag te gaan sporten.


Tip: Om het algoritme van Instagram te verslaan, moet je ervoor zorgen dat je actief bent op Instagram op het moment dat je post online komt. Dus liken en reageren maar!

91 weergaven
IMG_9390.jpg

Hi, thanks for stopping by!

Sinds dat ik het me kan herinneren, ben ik bezig geweest met fotografie. Al gauw voegde social media zich hieraan toe. Dat is het voordeel wanneer je opgroeid met de spreekwoordelijk smartphone in de hand. 

  • Facebook
  • Instagram
  • Twitter
  • Pinterest
bottom of page