top of page

Hoe schrijf ik een goede caption?

Het schrijven van een goede caption kan soms lastig zijn en twijfels met zich meebrengen. Is het te lang of toch te kort, is het duidelijk of toch te abstract, past dit bij mij of ben ik er niet in te herkennen? Door middel van deze tips helpen wij jou op weg om een echte captionqueen te worden.HOUD HET KRACHTIG

Een van de belangrijkste tips is om geen overbodige informatie te vertellen. Mensen scrollen al snel door zodra ze het niet pakkend vinden. Je mag best een klein verhaaltje schrijven, maar zorg ervoor dat het krachtig is, waardoor je mensen overtuigt om verder te lezen.


DE EERSTE ZIN MOET DE AANDACHT TREKKEN

Als je je verhaal langzaam opbouwt dan krijg je niet genoeg aandacht van je lezers. De eerste zin moet de nieuwsgierigheid wekken om verder te lezen. Ze zeggen niet voor niks een goed begin is het halve werk!


ZOEK DE INTERACTIE OP

Eindeloos blijven zenden heeft geen zin. Zo nu en dan is het slim om even een vraag te stellen aan je lezers of ze juist even een actie te laten ondernemen. Hierdoor creëer je een hechtere band met je lezers en zullen zij jou meer gaan waarderen. Ook is een bijkomend voordeel dat je handige inzichten kan krijgen over je volgers.


GEBRUIK SIMPELE HASHTAGS

Zeg nou zelf, als jij naar een hashtag zoekt dan is het toch ook niet zo lang en ingewikkeld als ‘hottentottententententoonstelling’. Daarom is het belangrijk om je hashtags eenvoudig te maken waardoor ze bereikbaar zijn. Op deze manier kan jouw post dus ook gemakkelijker gevonden worden.Good luck met het schrijven en haal die innerlijke captionqueen in je naar boven!

31 weergaven