top of page

Hoe optimaliseer ik mijn Instagram biografie?

De Instagram biografie wordt vaak vergeten, maar beste ondernemers: het is zó belangrijk! Via je biografie maak je duidelijk wie jij bent en waar jij voor staat. Met onze tips zal jouw bio nog meer rocken, just like you!DUIDELIJKE GEBRUIKERSNAAM

Let’s start bij het begin en meteen een van de belangrijkste tips, namelijk een duidelijke gebruikersnaam. Probeer het zo kort mogelijk te maken. Vermijd namen zoals @Lot_Louisa__ , @2017.LotLouisa of @LLot.Louisa_. Je wil dat jij als persoon of bedrijf goed gevonden kan worden, dus maak het de Instagramgebruiker niet moeilijk. Vindbaarheid is key!


DUIDELIJKE PROFIELFOTO

Gebruik een duidelijke foto waar jouw logo, sublogo óf gezicht goed zichtbaar is. Ga met name voor de eerste twee opties, tenzij je een personal brand of coach bent, want dan kun je het beste een foto van jezelf toevoegen. Let er wel op dat je het professioneel houdt en dus geen zwoel vakantiekiekje of schattige foto met je oma gebruikt. Met de juiste foto behoud je je geloofwaardigheid.


OMSCHRIJVING VIA NAAM

Gebruik de dikgedrukte letters (je naam) als omschrijving van de soort business of branche waar je je in bevindt. Zodra een Instagramgebruiker op zoek is naar een tekstenschrijver, maar jou nog niet kent, kan deze alsnog bij jou terecht komen.


PAKKENDE EERSTE ZINNEN

De eerste twee zinnen van je profiel moeten impact achterlaten en omschrijvend zijn. Dit is de manier om over te brengen wat je doet. Het gebruik van te lange zinnen maakt je biografie alleen maar onoverzichtelijk. Zorg ervoor dat je alleen informatie geeft die jij waardevol vindt. Hierdoor wordt het duidelijk wat jij wilt communiceren.


CORRECTE LINK

Kies een link om je volgers naar je site te verwijzen of gebruik Linktree om meerdere links toe te voegen. Na het toevoegen is het altijd even belangrijk om te checken of de link werkt en of je de juiste link hebt toegevoegd, want voor je het weet komen je volgers opeens uit op een boekingssite voor een retreat in Bali.


BEREIKBAARHEID TONEN

Zorg er altijd voor dat jouw locatie zichtbaar is in je biografie. Zo weten mensen waar je gevestigd bent. Hierdoor ben je vindbaar voor huidige maar ook potentiële klanten. Mochten ze dan contact met je willen opnemen, dan klikken ze gauw door naar je website!


HIGHLIGHTS UPDATEN

Wanneer de highlights nogal veel van elkaar verschillen, zorg je meteen voor een onprofessionele en chaotische indruk. Creëer rust op jouw profiel door de highlights een te maken met je huisstijl. Hierin zijn nog steeds vele mogelijkheden om jouw creativiteit te uiten.Al met al genoeg redenen om even je eigen biografie te gaan checken of hij wel tiptop in orde is. Als je na deze tips geen goede basis hebt voor je biografie, dan weten wij het ook niet meer. Succes met het toepassen en go rock your bio!

31 weergaven
IMG_9390.jpg

Hi, thanks for stopping by!

Sinds dat ik het me kan herinneren, ben ik bezig geweest met fotografie. Al gauw voegde social media zich hieraan toe. Dat is het voordeel wanneer je opgroeid met de spreekwoordelijk smartphone in de hand. 

  • Facebook
  • Instagram
  • Twitter
  • Pinterest
bottom of page