top of page

Hoe begin ik als social media manager?

Droom jij er ook van om, net zoals wij, dagelijks bezig te zijn met socials, content creatie en interactie? Dit kan in het begin nogal lastig zijn, want soms zie je door de bomen het bos niet meer. Maar toekomstige social media manager, wees niet getreurd: maak kennis met jouw belangrijkste handleiding ever!LET’S START

Om te beginnen kun je het beste op zoek te gaan naar inspiratiebronnen. Door de instroom van inspiratie wordt je creativiteit gestimuleerd en kun je helemaal losgaan met jouw ideeën. Verder is het belangrijk om een portfolio op te bouwen, want zoals we allemaal wel weten zegt één beeld meer dan duizend woorden. Ook moet je aan de slag gaan met jouw socials. Zorg voor een aantrekkelijke feed en biografie en zorg ervoor dat je veel aanwezig bent in de vorm van posts, stories, maar ook reels. Dan nog iets minder leuks maar zeker niet minder belangrijk, namelijk: leer zelf boekhouden. Hierdoor krijg je zelf een fijn inzicht van de cijfers van jouw bedrijf en kun je door het zelf te doen ook nog eens wat geld besparen, oftewel win-win!


THE NEXT STEPS

Zodra de eerste stappen zijn gezet kun je je verder gaan focussen op jouw bedrijf. Zo is het belangrijk om te investeren in je bedrijf. Dit kan in het begin misschien spannend lijken, maar het zal het meer dan waard zijn. Hiernaast is het ook belangrijk om een huisstijl te creëren. Hiermee laat je jouw handtekening duidelijk zien en heb jij een fijn houvast om mee verder te kunnen werken. Zodra je jouw huisstijl hebt vastgesteld kun je bezig gaan met het bouwen van een website. Zorg ervoor dat jouw website overzichtelijk is, waardoor de bezoekers eenvoudig kunnen vinden waar zij op zoek naar zijn. Wanneer je meer structuur wilt in het plaatsen van berichten op Instagram en/of Facebook, is het handig om Studio for Makers te gaan ontdekken. Hiermee kun je effectief posten, posts beheren en de prestaties van posts bijhouden.


LAST BUT NOT LEAST

Wat we verder niet kunnen en mogen vergeten is om jezelf te blijven ontwikkelen! Hiermee kun jij jouw bedrijf naar een hoger niveau tillen en wie weet steek je er zelf op persoonlijk vlak ook nog heel veel van op. Door het volgen van cursussen, maar ook door het lezen van boeken en blogs verbreed je jouw kennis en kun je jouw nieuwe vaardigheden toepassen in jouw eigen bedrijf. Ook is het handig om te gaan netwerken en contact te leggen met andere ondernemers. Zij weten als geen ander hoe het is om in jouw schoenen te staan en kunnen jou helpen met advies en het delen van hun ervaringen. Als je verder nog tips en handigheidjes wilt weten over social media, dan is het slim om @LotLouisa te volgen op Instagram, Facebook en/of LinkedIn. Mocht je graag nog extra advies willen speciaal afgestemd op jouw bedrijf, dan kun je altijd een één op één advies call met ons boeken!Het zijn van een ondernemer kent uiteraard ups en downs, maar geloof ons als wij zeggen dat je er zo onwijs veel positieve energie en voldoening uithaalt! Hopelijk kun je door middel van deze handleiding al goed op weg komen. Wij wensen je in ieder geval veel succes met jouw onderneming, you got this!


276 weergaven
IMG_9390.jpg

Hi, thanks for stopping by!

Sinds dat ik het me kan herinneren, ben ik bezig geweest met fotografie. Al gauw voegde social media zich hieraan toe. Dat is het voordeel wanneer je opgroeid met de spreekwoordelijk smartphone in de hand. 

  • Facebook
  • Instagram
  • Twitter
  • Pinterest
bottom of page