top of page

Facebook stories inzetten voor je bedrijf!

We kennen natuurlijk allemaal de Instagram stories, de foto’s of video’s die bovenaan de feedpagina staan en 24 uur lang zichtbaar zijn bij je volgers. Facebook maakt ook gebruik van deze functie. Maar wat hebben die stories voor toegevoegde waarde voor jouw bedrijf?


Het nut van Facebook stories voor je bedrijf

Facebook stories zet je in voor je bedrijf om de aandacht van je volgers en doelgroep te trekken. De stories staan bovenaan je Facebookoverzicht als rechthoekige blokken waar je op je mobiel doorheen scrolt door naar link en rechts te vegen. Ook de stories op Facebook zijn maar 24 uur zichtbaar, daarna verdwijnen ze en kun je ze niet meer terugzien. De stories zijn maximaal 20 seconden lang en kun je oneindig plaatsen.


De stories dienen zich perfect om je engagement te verhogen en interactie te creëren met je volgers. Dat is natuurlijk wat je wil als bedrijf zijnde om te groeien.


De inhoud van de stories

Wat is nou relevant om in de Facebook stories te zetten voor je volgers? Eigenlijk net zoals bij Instagram is het relevant om jezelf te laten zien en interactie te creëren. Hieronder vind je een paar do’s die belangrijk zijn voor je stories:


  • Foto’s en video’s van een kijkje achter de schermen

  • Jezelf en je team laten zien en daadwerkelijk communiceren tegen je volgers

  • Questions and answers of FAQ’s (vraag en antwoord of veelgestelde vragen)

  • Interactie zoals een poll of een quiz

  • Een link naar je website of pagina

  • Leuke visuals en aantrekkelijke beelden


Hoe maak je een Facebook story?

Easy, eigenlijk is het ongeveer net zoals bij Instagram. Ga naar je bedrijfspagina en klik op het plusje bij je profielfoto. Dan kom je in een keuzemenu terecht en ga je naar ‘verhaal maken’. Vanaf hier kun je content uploaden vanaf je galerij, deze foto of video kun je bewerken in de toolbalk. Je kan kiezen om stickers, tekst, knoppen, effecten en tekens toe te voegen. Ook kun je je video nog inkorten of muziek toevoegen.


Het werkt goed voor bedrijven om een poll, een vraag of een stelling in te zetten, deze functies vind je onder het sticker icoontje. Om een link toe te voegen aan je stories klik je op ‘knoppen’ in de toolbalk, hier kun je je link toevoegen!


Don’ts

Wat je vooral niet moet plaatsen in je stories zijn berichten waarmee je je product of dienst continu wilt verkopen. Tuurlijk mag je af en toe je bedrijf promoten of leuke acties delen, maar doe dit niet te veel. Hieronder staan nog een paar don’ts die je vooral niet moet plaatsen in je Facebook stories!


  • Veel tekst, dit leest niet makkelijk en trekt geen aandacht

  • Te veel reclame berichten

  • Foto’s, video’s en muziek waar je geen toestemming voor hebt


So social ondernemers, don’t forget to use Facebook stories!