top of page

De Social Media Trends voor 2021

Door de coronacrisis van het afgelopen jaar zijn er online grote vorderingen ontstaan. De online social media activiteiten en trends zijn namelijk fors toegenomen.


De social media kanalen zoals Instagram, Facebook, Zoom en TikTok werden tijdens de lockdown nog populairder dan voorheen. Als ondernemer is het dus van belang hierin mee te gaan en in te spelen op de huidige trends van het afgelopen jaar.


Wij hebben de social media trends voor 2021 voor je op een rijtje gezet.

1. In 2021 wordt er steeds meer gebruik gemaakt van social media

Niet alleen jongeren besteden meer tijd op social media, maar ook oudere generaties die voorheen niet zo veel baat hadden bij de social media platformen, bevinden zich steeds meer online. Dit is onder andere het gevolg van het social distancing beleid. Mensen kunnen offline minder contact zoeken en gaan dit dus meer doen via de social media kanalen zoals Instagram en Facebook. In 2021 zal dit zich alleen maar verder voortzetten en ontwikkelen.


2. Social Shopping gaat een grotere rol spelen

Social Shopping is zich aan het doorontwikkelen en al een groot onderdeel geworden van de huidige Instagram versie. Instagram shopping zal in 2021 meer functies krijgen waardoor het voor social media gebruikers nog makkelijker wordt om hun product af te rekenen. Mensen zitten meer thuis en geven minder geld uit aan dagjes weg of een vakantie. Doordat zij hier minder geld aan uitgeven besteden ze dit aan producten en andere must-haves.


3. TikTok is niet meer alleen voor onze jeugd

TikTok stond altijd bekend om jonge dansende kinderen, maar op de dag van vandaag wordt de leeftijdsgrens steeds hoger. De doelgroep van TikTok wordt dus steeds breder en ook jongvolwassenen besteden veel tijd door op het platform. In 2021 zal TikTok haar doelgroep nog verder blijven uitbreiden en is het dus van belang hierop in te spelen en om op dit platform actief te gaan posten.


4. Video marketing gaat een grotere rol spelen

In 2020 is video marketing nog populairder geworden en wij verwachten dat dit zich in 2021 alleen maar meer zal blijven ontwikkelen. Mensen hebben namelijk meer behoefte aan verbinding en video creëert dit gevoel. Video marketing is namelijk een onwijs sterke manier om je doelgroep aan te spreken en trekt snel de aandacht. Daarnaast geeft video een beter beeld van jouw product of dienst en is de toelichting velen malen groter en makkelijker dan bij een enkele foto.


5. Meer waardevolle content met betekenis

Je merkt de afgelopen tijd al dat persoonlijke content onwijs goed scoort op social media. Zichtbaar zijn is belangrijker dan ooit en zorgt voor een betere band met je doelgroep. Komend jaar zal het nog belangrijker dan ooit zijn om authentieke content te delen, als je je concurrenten voor wilt zijn. Hierdoor is het van groot belang dat je jezelf blijft onderscheiden. Met een persoonlijk verhaal zul je dus hoog in de charts eindigen.