top of page

Connectie Guide: een sterke connectie opbouwen met je volgers

In onze vorige blogs heb je het misschien al wel voorbij zien komen, maar we blijven het herhalen: connectie en interactie is the 🔑 als het gaat om succes op social media. Je behaalt de beste resultaten samen met échte volgers, die jou al het succes van de wereld gunnen.


Maar hoe doe je dit nou? Zo’n connectie opbouwen en interactie houden met je volgers? Onze connectieguide sleept je er doorheen!


1. Introduceer jezelf 🙋🏽‍♀️

Laat je volgers zien wie je bent, het gezicht achter het account. Stel jezelf voor, en vertel persoonlijke dingen. Introduceer jezelf, maar ook je team! Jij wilt toch ook graag weten wie/wat er achter al die berichten op Instagram zit? Dit zorgt namelijk voor een connectie tussen jouw en je volgers.

2. Stories, stories en nog meer stories 📱

Plaats dagelijks stories zodat jouw volgers je ook dagelijks te zien krijgen, wel zo leuk toch? Laat dus ook je gezicht zien in de stories en vertel over jezelf en je bezigheden, zoals de stap hiervoor!


3. Ga live en praat met je volgers 💬

Indien je het leuk vindt, ga zo nu een dan eens live. Dan kun je namelijk live met jouw volgers praten en vragen beantwoorden, zo bouw je pas echt een connectie op!


4. Q&A, quizzes en polls ❔

Doe Q&A’s (questions and answers). Vraag de volgers wat ze willen weten, maak een quiz of plaats polletjes zodat de volgers kan antwoorden! Dit verhoogt namelijk het engagement. Deze dingen kun je makkelijk in je stories doen, maar ook bij de posts.


5. Vertel je verhaal 📝

Deel jouw verhaal en uit jouw mening, zo krijgen je volgers een persoonlijk gevoel bij jouw account. Vertel jouw volgers over jouw verhaal en missie.


6. Reageer en interageer 👄

Check dagelijks je dm’s en reageer hierop! Reageer ook op comments onder de posts en reageer vooral ook op andere accounts. Zorg ervoor dat je dagelijks blijft liken en reageren, dan weet Instagram namelijk dat je actief bent.


7. Eerlijkheid

Eerlijkheid duurt het langst, toch? Je hoeft niet alleen maar het juiste en perfecte te laten zien. Deel ook de realiteit, de struggles en de obstakels waar je soms tegenaan loopt.


8. Personaliteit

Laat je echte ik zien, oftewel: laat je persoonlijkheid zien!


Het juiste engagement met je volgers is dus ook ontzettend belangrijk!

  • Instagram als platform beloont degenen die meer tijd op hun platform doorbrengen. Als je echt dol bent op een account die je volgt en je de hele dag naar hun inhoud kijkt, erop reageert, het leuk vindt, ga je Instagram vertellen dat je een actief account bent. Het algoritme van Instagram is slimmer dan je denkt, en moeilijk te begrijpen. Maar we weten wel dat Instagram je inhoud eerder aan een breder publiek laat zien als je zelf meer betrokken bent bij een community.

  • Het helpt om een community op Instagram op te bouwen. Hoe meer je de foto’s van andere gebruikers leuk vindt en erop reageert, hoe groter de kans dat je betrokken raakt bij hun gesprekken, nieuwe gebruikers ontmoet én gezien wordt als een van de community. Zorg ervoor dat je betrokkenheid oprecht is.