top of page

Beste tijden om te posten per branche

Het algoritme zorgt ervoor dat Instagram posts niet chronologisch, maar op basis van populariteit worden weergegeven. Om deze reden is het dan ook lastig om te zeggen welke posttijden het meest effectief zijn.


Jouw ideale posttijd kan je natuurlijk ook zelf ‘meten’. Wij benoemen hieronder drie tips die kunnen helpen jouw ideale posttijd te onderzoeken.


1. Meten is weten

Wanneer je bent overgestapt op een bedrijfsaccount, heeft Instagram automatisch statistieken gemaakt. Maak hier gebruik van! Je kunt met deze tool je groei, doelgroep en likes monitoren. Neem je piekmomenten als uitgangspunt en neem dit mee in het bepalen van je posttijd.


2. Testen

Post eens op totaal verschillende tijden. Vaak merk je hier een duidelijk verschil tussen als het gaat om het aantal likes en comments. Monitor dit door alles goed te noteren. Is er een verschil? Welke tijd leverde de meeste likes op?


3. Doordeweeks posten

Op werkdagen zijn meer mensen onderweg en druk in de weer met de smartphone. Over het algemeen zal je meer mensen bereiken door op maandag t/m vrijdag te posten.


Nu je weet hoe je jouw ideale posttijd kunt ontdekken, hebben wij een schema gemaakt voor de beste posttijden per branche. Wij raden natuurlijk aan om uit te gaan van je eigen onderzoek, maar dit zijn over het algemeen dé tijden per branche.


ZAKELIJK

Post tussen 10:00 – 18:00 uur doordeweeks, want niemand houdt zich met werk bezig in het weekend.


HORECA

Wanneer je wil dat mensen bij je komen afhalen, kan je het beste voor etenstijd posten (15:00 - 17:00 uur). Dit geldt ook voor wanneer je een lekker recept wil posten. Dit is het moment dat mensen trek krijgen en nog boodschappen moeten doen.


FASHION

Voor fashion posts, kan je het beste posten wanneer mensen onderweg zijn. Tussen 16:00 – 20:00 uur is een ideale tijd.


INTERIEUR

Voor interieur geldt dat posten op zondag het meest effectief werken. De zondag is voor veel mensen een rustdag, maar ook inspiratie dag!