top of page

Beste tijden om te posten op social media

De juiste tijd om te posten hangt natuurlijk af van je doelgroep. Wij hebben per platform voor je op een rijtje gezet wanneer de meeste gebruikers online zijn.

Instagram:

Hoewel Instagram dagelijks veel gebruikt wordt, is het verstandig om per branche te kijken naar de toptijden om te posten. De meeste gebruikers zijn online 's ochtends om 09:00 uur of 's avonds tussen 19:30 - 21:00 uur.


Facebook:

Dit medium wordt op het huidige moment veel gebruikt door een doelgroep in de leeftijd van 25 - 60 jaar. De populariteit onder jongeren is enorm gedaald. De beste tijd om te posten op Facebook is dan ook tussen 19:30 - 21:00 uur. Dit omdat deze gebruikers klaar zijn met werk, koken, huishoudelijke taken en dus even een moment voor zichzelf nemen.


Tiktok:

Dit social media platform is het meest groeiende van het moment. Het staat bekend onder de jongeren, maar wees eens eerlijk. Stiekem heb jij er wel oren naar of heb je zelfs de app al gedownload en verdwaal je 's avonds urenlang in het leedvermaak. De beste tijd om te posten op Tiktok is dagelijks ná 15:00 uur. Je video kan dan het "snelst" veel views krijgen. Waarom? De meeste gebruikers van Tiktok zijn tussen de 12 - 25 jaar, deze generatie verliest vaak na 15:00 uur hun concentratie of zijn klaar met school of studeren.


LinkedIn:

Het kanaal voor de zakelijke branche! Het zal je waarschijnlijk verbazen, maar de meeste gebruikers van LinkedIn zitten toch echt op het platform na hun werk tussen 19:30 - 21:00 uur. Je zou denken dat dit toch het meeste onder werktijd gebeurd tussen 08:00 - 17:00. Maar niets is minder waar! Wil je dat jouw bericht extra goed scoort? Post dan het liefst op dinsdag of donderdag en al helemaal niet in het weekend.


Naast dat je op de toptijden post is het ook belangrijk dat je consistent post. Probeer dus altijd op dezelfde tijden en dagen te posten voor het beste resultaat!


89 weergaven